Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Guvernul a aprobat înlesniri sociale pentru victimele represiunilor politice

Guvernul a aprobat înlesniri sociale pentru victimele represiunilor politice

04 Iulie 2018 - 

Victimele represiunilor politice vor beneficia de un pachet de servicii medicale prioritare și de majorarea alocației lunare de stat. Măsurile se conțin într-un proiect de hotărâre aprobat la ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, transmite IPN.

Pachetul de servicii medicale prioritare include efectuarea examenului medical profilactic anual la medicul de familie, investigațiile de laborator și instrumentale, precum și efectuarea tratamentului de reabilitare anual în Spitalul Asociației Curativ Sanatoriale și de Recuperare a Cancelariei de Stat.

Totodată, victimele represiunilor politice vor beneficia de 50% reducere din costul biletului de recuperare, față de 30% cât era până acum. Astfel, reducerea va fi de 3250 de lei din prețul biletului, în comparație cu reducerea anterioară de 1950 de lei.

De asemenea, Guvernul a aprobat majorarea cuantumului alocației de stat pentru această categorie de persoane cu 400 de lei, în total constituind 500 de lei lunar. MSMPS menționează că victimele represiunilor politice beneficiază și de ajutor material anual, care în anul 2018 constituie 1000 de lei pentru fiecare titular.

Măsurile aprobate vor fi puse în aplicare începând cu 1 septembrie 2018.

 

Lasă un comentariu