Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social FOTO// Un grup de veterani de război a primit legitimaţii de tip nou

FOTO// Un grup de veterani de război a primit legitimaţii de tip nou

12 Iulie 2018 - 

Un grup de veterani de război a primit joi legitimaţii de model nou în cadrul unei ceremonii desfăşurată la Centrul de Cultură şi Istorie Militară. Legitimaţiile au fot înmânate de ministrul Apărării Eugen Sturza, ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan şi directorul Serviciului Informare şi Securitate Vasile Botnari.

Ministrul Apărării Eugen Sturza i-a felicitat pe cei 54 de veterani din cadrul structurilor de forţă cu ocazia primirii noilor legitimaţii şi le-a mulţumit pentru curajul, bărbăţia şi sacrificiul demonstrat în acţiunile de luptă. „Este un prim pas al Guvernului îndreptat spre îmbunătăţirea protecţiei sociale a veteranilor de război. Vor urma şi alte acţiuni a căror finalitate vor însemna beneficii sociale, scutiri de taxe şi alte oportunităţi pentru cei care au luptat cu arma în mână”, a spus Eugen Sturza.

În anul 2018, vor fi confecţionate 15.000 de legitimaţii de tip nou, procesul fiind realizat pe etape. Astfel, până la finele trimestrului II vor fi tipărite — 4.900 de bucăţi, până la finele trimestrului III — 4.900 de bucăţi. Alte 4.900 de legitimaţii vor fi confecţionate până la sfârşitul trimestrului IV (cel târziu până la data de 20 decembrie). Până la data de 31 decembrie 2020 va fi finalizat procesul de substituire a legitimaţiilor.

Acţiunea de schimbare a legitimaţiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou se desfăşoară în contextul realizării Planului „Memorie. Onoare. Respect”, care are ca scop consolidarea încrederii şi îmbunătăţirea protecţiei sociale şi de drept a veteranilor de război, participanţilor la acţiunile de luptă din Afganistan şi pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Lasă un comentariu