Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Veste foarte bună: Familiile care au copii își vor putea cumpăra mai ușor locuințe. Vezi ce a decis Guvernul în acest sens

Veste foarte bună: Familiile care au copii își vor putea cumpăra mai ușor locuințe. Vezi ce a decis Guvernul în acest sens Recomandat

02 August 2018 - 

Familiile care au copii își vor putea cumpăra mai ușor o locuință în cadrul programului „Prima Casă”. Guvernul a aprobat miercuri Regulamentul privind modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor bănești pentru familiile cu copii.

Statul va achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au 4 și mai mulți copii, Guvernul va plăti toată suma, familia achitând doar dobânzile, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Costul maxim al unei locuințe procurate nu va putea depăși 1 milion de lei (valoarea indicată în contractul de vânzare-cumpărare). Suma compensației va fi revizuită, la cerere, odată cu majorarea numărului de copii și automat – la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani. Dacă solicitantul poate beneficia de facilități atât ca angajat în sectorul public, cât și ca părinte, mărimea compensației bănești cumulative nu poate depăși 100% din valoarea creditului ipotecar.

Premierul s-a arătat convins că acest proiect îi va încuraja pe tineri să rămână acasă. „Atunci când vorbim că oamenii pleacă peste hotare, că tinerii pleacă peste hotare, trebuie să înțelegem de ce și ce trebuie de făcut. Unul dintre motive sunt și locuințele, de aceea, prin „Prima Casă” încercăm să rezolvăm această problemă”, a spus Pavel Filip.

Programul de stat „Prima casă” a fost lansat, la inițiativa premierului Pavel Filip, pe 26 martie, pentru a ajuta tinerii să-și cumpere o locuință. Ulterior, Guvernul a decis să achite jumătate din costul locuinței pentru angajații din sectorul public.

Până acum, aproape 250 de familii și-au cumpărat locuințe prin intermediul programului „Prima Casă”, pentru care statul a alocat în anul curent 20 de milioane de lei.

 

Lasă un comentariu