Evenimentul zilei

Vi04262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Veste bună: de lunea viitoare, trenul Chișinău-Odesa va circula zilnic

Veste bună: de lunea viitoare, trenul Chișinău-Odesa va circula zilnic

02 August 2018 - 

Vom avea mai multe curse de tren spre Odesa. Urmare a suprasolicitării și majorării numărului de pasageri în perioada estivală, trenul de pe ruta Chișinău-Odesa-Chișinău va circula zilnic, începând cu data de 6 august curent până la data de 23 septembrie 2918. În prezent, trenul circulă doar de patru ori pe săptămână – de joi până duminică.

„În perioada estivală a crescut foarte mult cererea pentru călătoriile cu trenul Chișinău-Odesa. Pentru a face față numărului mare de călători, s-a decis ca această cursă să fie operată în fiecare zi. Este important să asigurăm condiții confortabile și siguranță călătorilor”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Trenul pornește din Chișinău la ora 6:57 şi ajunge la Odesa la ora 10:46. Controlul vamal pentru pasageri este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea în tren, iar procedura nu se mai repetă şi la frontieră. De la Odesa, garnitura pornește la ora 18:45 și ajunge la Chișinău la ora 22:27. Prețul biletelor variază, de la 142 de lei până la 185 de lei, în funcție de clasă. Pentru copii, costul călătoriei este între 50 și 65 de lei.

La sfârșitul lunii martie, pe cursa Chișinău-Odesa a fost pus în circulație un tren modern. Garnitură are patru vagoane, respectiv, trei clase de confort – clasa 1, clasa 2 și clasa 3. În toate cele trei clase este aer condiționat, relevă Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

 

 

Lasă un comentariu