Evenimentul zilei

Vi04262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Lista de așteptare pentru tratament în cadrul Programelor speciale va fi gestionată de ANSP

Lista de așteptare pentru tratament în cadrul Programelor speciale va fi gestionată de ANSP Recomandat

05 August 2018 - 

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a fost desemnată drept autoritate responsabilă de gestionarea listei de așteptare pentru tratament în cadrul Programelor speciale, printr-un ordin semnat recent de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În prezent, o comisie din cadrul Agenției actualizează baza de date a pacienţilor din lista de aşteptare întocmită între 2010 și 2013 pentru operații de artroplastie de şold/genunchi/umăr, intervenţii chirurgicale de cataractă cu implantare de cristalin și intervenţii cardiochirurgicale. Lista pacienților încadrați în rând după anul 2013 este la etapa de procesare, relatează IPN.

Pe lista de așteptate întocmită în perioada 2010-2013 se află 2.224 de persoane care așteaptă artoplastie de genunchi și 3.689 de persoane – artoplastie de șold.

Potrivit Regulamentului, Comisia recepționează doar listele pacienților incluși pe lista de așteptare la tratament costisitor, admiși de medicii specialiști ortopezi-traumatologi, oftalmologi, cardiochirurgi din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.

Responsabilitatea pentru includerea sau excluderea pacienților în lista de aşteptare şi perfectarea Fişelor de evaluare a acestora se efectuează de către specialiștii de profil din instituțiile medico-sanitare. Modul de organizare a tratamentului în cadrul Programelor speciale nu prevede procedura de urgentare a intervențiilor chirurgicale. Astfel, pacienții pot beneficia de tratament numai în baza listei unice de așteptare.

Lasă un comentariu