Evenimentul zilei

Vi04262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Rudele persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Federația Rusă.

Rudele persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Federația Rusă.

06 August 2018 - 

Rudele moldovenilor aflați printre victimele accidentului de la Kaluga au plecat în Federația Rusă.  Cele patru persoane care au supraviețuit accidentul se află acum în spitalul Sukhinichi, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

În seara zilei de 5 august ora 22.00 mai multe rude și apropiați ai persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Federația Rusă. Deplasarea a avut loc de la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de unde a fost organizat transport pentru cei care au hotărât să meargă în regim de urgență.

Potrivit IGSU, grupul de ofițeri din cadrul Inspectoratului trimiși în Federația Rusă au ajuns în dimineața zilei de 5 august în regiunea Kaluga și au început perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru repatrierea cadavrelor persoanelor decedate.
Cât despre cele patru persoane traumatizate în urma accidentului angajații IGSU au comunicat că vor fi externate din spitalul Sukhinichi pe 7 august și vor putea merge acasă. 

Amintim că, opt persoane, dintre care șase moldoveni, și-au pierdut viața în dimineața zilei de 4 august în urma unui accident rutier care a avut loc în Rusia par alți patru  moldoveni au fost internați la spital cu diverse traumatisme. Trei unități de transport, inclusiv un microbus de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova s-au tamponat. Alți patru moldoveni sunt internați în spital cu diverse traumatisme.
Potrivit informației IGSU al MAI colectată din subdiviziunea Ministerului pentru Situații Excepționale a Federației Ruse, accidentul a avut loc în apropiere de regiunea Kaluga, Rusia pe traseul M3 spre Ucraina.
O echipă de specialiști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a plecat, sâmbătă, spre Rusia pentru a acorda suport persoanelor rănite, dar și pentru a repatria cadavrele moldovenilor. Repatrierea se va face, așa cum a transmis premieru, din contul Guvernului de la Chișinău.

Lasă un comentariu