Evenimentul zilei

Sam04202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Unul dintre cele mai ample studii demografice la nivel internațional va fi realizat în R. Moldova cu suportul UNFPA

Unul dintre cele mai ample studii demografice la nivel internațional va fi realizat în R. Moldova cu suportul UNFPA

07 August 2018 - 

Până în 2020, vor fi realizate mai multe activități de analiză și cercetare a proceselor demografice din țară, inclusiv colectarea datelor despre populație și elaborarea scenariilor de politici publice eficiente în sectorul demografic.

Un acord de colaborare pentru desfășurarea Programului „Generații și Gender” în Republica Moldova a fost semnat de către ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Svetlana Cebotari, și reprezentanta Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, Rita Columbia, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al UNFPA, studiul „Generații și Gender” va fi realizat pe un eșantion de 10.000 de persoane. În cadrul acestuia, se vor studia schimbările în structura familiei, relațiile dintre generații, numărul dorit de copii și barierele care influențează decizia cuplurilor de a avea sau nu copii.

„Colectarea datelor de calitate este esențială pentru a înțelege mai bine structura familiilor actuale și barierele ce stau în calea cuplurilor de a planifica și naște numărul dorit de copii. UNFPA Moldova va acorda asistență tehnică și expertiză în vederea realizării acestui studiu de proporții”, a declarat Rita Columbia, reprezentanta UNFPA în Moldova.

„Rezultatele acestui studiu ne vor ghida în realizarea celor mai eficiente politici, care să răspundă la dinamica și numărul populației, ținând cont de situația socio-economică și familială a cetățenilor”, a spus ministra Svetlana Cebotari.

Programul „Generații și Gender” a fost desfășurat până în prezent în 24 de țări și reprezintă un instrument global de monitorizare a schimbărilor demografice a ratei joase de fertilitate, schimbărilor în structura familiei, relațiilor între generații și altele. Studiul se desfășoară la fiecare trei ani, timp de nouă ani.

 

Lasă un comentariu