Evenimentul zilei

Sam07202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Ministerul Sănătății va elabora un portal pentru promovarea modului sănătos de viață

Ministerul Sănătății va elabora un portal pentru promovarea modului sănătos de viață

10 August 2018 - 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va elabora un portal pentru promovarea modului sănătos de viață.

Portalul se va axa pe domenii precum: fumatul, consumul de alcool, sedentarismul și regimul alimentar nesănătos – factori de risc comportamentali principali care duc la răspândirea bolilor netransmisibile. Neglijarea acestor riscuri determină o incidența mărită a bolilor cardiovasculare și oncologice asupra populației țării.

Primul portal pentru promovarea sănătății în Republica Moldova va fi similar cu cel gestionat de către Institutul Național pentru Dezvoltarea Sănătății din Estonia. La prima etapă, portalul va fortifica comunicarea pe intern a specialiștilor, care lucrează în domeniul promovări sănătății în instituții de învățământ, instituții medicale, municipalități și comunități. Va fi un e-instrument de profilaxie a sănătății, care va contribui la diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate publică.

Elaborarea primului portal de promovare a sănătății este finanțată de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia.

Lasă un comentariu