Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social FOTO// Adio, DOR 2018: 100 de copii și tineri din diasporă au participat la cea de-a șasea ediție

FOTO// Adio, DOR 2018: 100 de copii și tineri din diasporă au participat la cea de-a șasea ediție

28 August 2018 - 

Cea de-a șasea ediție a Programului guvernamental DOR (Diasporă, Origini, Reveniri) s-a încheiat marți, 28 august. În cadrul evenimentului au participat 100 de copii și tineri din diasporă, sosiți din 18 țări ale lumii.

Emoții de nedescris au fost în ultima zi, îmbrățișări și dorințe pentru noi revederi. „Doruleții” au primit în dar câte un album cu fotografii care au inclus activități zilnice din program și o diplomă de participare, care să le amintească cu drag de țara noastră scumpă - Republica Moldova.

Pe parcursul a şapte zile, participanţii la program au fost implicaţi în diverse ateliere tematice şi activităţi pentru a cunoaşte mai bine cultura şi tradiţiile naţionale. Programul a inclus lecţii de dans popular, de confecţionare a mărţişoarelor şi a obiectelor din ceramică, dar şi o excursie la Cetatea Soroca. De asemenea, copiii au aflat mai multe despre arta cioplitului în lemn, sărbătorile naţionale şi tradiţiile strămoşeşti – în ultima seară a programului, tinerii au improvizat o nuntă moldovenească.

Programul DOR s-a desfășurat în perioada 19-28 august 2018, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara de origine. 

Lasă un comentariu