Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social STUDIU/ O radiografie a societății civile din Republica Moldova, efectuată cu suportul UE

STUDIU/ O radiografie a societății civile din Republica Moldova, efectuată cu suportul UE

30 August 2018 - 

O radiografie a societății civile din Republica Moldova a fost obținută recent în cadrul proiectului „Acțiuni regionale ale Parteneriatului Estic", proiect finanțat de UE, care a prezentat rezultatele unui studiu referitor la societatea civilă din Republica Moldova, relatează IPN cu referire la un comunicat al UE.

Bazat pe date statistice recoltate în lunile aprilie-iunie 2018, studiul fixează împărțirea între organizațiile active și inactive, amplasarea lor în mediul urban și rural, domeniile explorate, persoanele implicate în munca lor și comunitățile pe care le deservesc.

Din studiu rezultă că societatea civilă a țării e preocupată cel mai mult de probleme de mobilitate și contacte interumane, educația fiind cel mai popular subiect, iar tinerii și copiii sunt grupurile-țintă preferate.

De asemenea, analiza arată că organizațiile societății civile au o infrastructură limitată și se bazează în mare măsură pe subvenții directe. Deși patru din cinci organizații folosesc în activitatea lor zilnică cel puțin un instrument de tehnologie a informațiilor și comunicării, mai puțin de jumătate aplică astfel de instrumente, avansate, pentru a comunica cu cercurile pe care le reprezintă.

313 organizații ale societății civile (din cele 8.570 înregistrate în Moldova), identificate în mod aleatoriu la cererea Delegației Uniunii Europene în Moldova, au servit drept obiect de studiu.

Eastern Partnership Civil Society Facility (EaP CSF) – Regional Actions ("Acțiuni regionale ale Parteneriatului Estic") este un proiect finanțat de UE care colaborează cu cele șase țări ale Parteneriatului Estic pentru a promova rolul actorilor societății civile, prin sprijinirea inovațiilor bazate pe o abordare e-learning, dezvoltarea  soluțiilor digitale pentru îmbunătățirea transparenței și responsabilității sectorului public și consolidarea cooperării și crearea conexiunilor între societatea civilă și guvernele din întreaga regiune.

 

Lasă un comentariu