Evenimentul zilei

Lun01272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Secatorul electric „Electrocoup”, ar putea înlocui 5 persoane în procesul de tăiere a livezilor și viilor

Secatorul electric „Electrocoup”, ar putea înlocui 5 persoane în procesul de tăiere a livezilor și viilor

28 Septembrie 2018 - 

Cei circa 40 de fermieri, participanți la un seminar au fost instruți privind folosirea acestui instrument revoluționar pentru agricultura Moldovei.

Secatorul electric are mai puțin de un kilogram, permite o autonomie de lucru de 9-16 ore de lucru și poate lucra în două regimuri, în fucție de persoana care îl mânuiește.
El poate fi utilizat pentru tăierea pomilor, viței-de-vie, copaciilor din spațiile verzi, precum și în zootehnie, pentru tăierea copitelor la animale.
Instrumentul agricol este unul din lista instrumentelor, procurarea căror este inclusă în programul de subvenționare, astfel încât cumpărătorului i se returnează 25 la sută din prețul instrumentului.
Fermierii prezenți la seminar au menționat că este importantă automatizarea proceselor de producere în agricultură, în condițiile în care este tot mai dificil de a găsi muncitori pentru prelucrarea pământului.
Totodată fermierii au menționat că următoarea etapă în dezvoltarea agriculturii este îngrijirea minuțioasă a copacilor și lăstarilor, ceea ce poate fi asugurată cu ajutorul secatorului electric.

Lasă un comentariu