Evenimentul zilei

Vi02282020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Aproximativ o mie de angajaţi din domeniul protecţiei sociale şi culturii din Chişinău vor beneficia de tichete de masă în valoare de până la 45 de lei

Aproximativ o mie de angajaţi din domeniul protecţiei sociale şi culturii din Chişinău vor beneficia de tichete de masă în valoare de până la 45 de lei Recomandat

24 Octombrie 2018 - 

O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Chişinău, cu votul a 42 de consilieri.

În cadrul şedinţei, şeful interimar al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, Carolina Olaru, a specificat că tichetele vor fi utilizate pentru procurarea produselor alimentare din unităţile comerciale.
„Cu aceste tichete nu vor putea fi procurate produse din tutungerie sau băuturi alcoolice. Tichetul poate fi utilizat doar de salariat şi nu poate fi transmis unei alte persoane. Angajatorul va asigura salariatul zilnic cu un astfel de tichet”, a spus Olaru.
„Salariaţii din sfera socială interacţionează zilnic cu persoane ce suferă de maladii cronice şi infecţioase, iar oferirea tichetelor va asigura o nutriţie corectă şi sănătoasă. Totodată, sperăm că în aşa mod vom menţine angajaţii municipali la locurile de muncă”, a afirmat Carolina Olaru.
Iniţial, valoarea tichetelor de masă era de 35 de lei, însă consilierii municipali au propus ca valoarea acestora să fie de până la 45 de lei, în limitele mijloacelor disponibile ale angajatorului.
Pentru perioada 1 octombrie – 31 decembrie curent, cheltuielile necesare pentru implementarea deciziei sunt de 2,3 milioane de lei. Numărul tichetelor de masă oferite urmează să fie calculate în baza zilelor lucrate de angajat în luna precedentă.
Legea privind tichetele de masă a intrat în vigoare la începutul anului 2018. Potrivit documentului, angajaţii din sectorul privat pot beneficia ca şi supliment la salariu de un bon în valoare de 45 de lei. Salariaţii pot utiliza tichetele pentru a lua masa la cantine, cafenele şi restaurante sau pentru a procura produse alimentare din magazine, transmite Moldpres.

Lasă un comentariu