Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social În grădinițele din capitală banii adunați de la părinți ar urma să plătească prestația unui Moș Crăciun

În grădinițele din capitală banii adunați de la părinți ar urma să plătească prestația unui Moș Crăciun

03 Decembrie 2018 - 

Primarul interimar Ruslan Codreanu a raportat problema în cadrul ședinței operative de la Primărie. Edilul a precizat că sumele cu care ar fi plătiți „Moș Crăciunii” sunt prea mari și a propus Direcției Municipale Educație o alternativă în acest sens.

„Am început să primesc plângeri de la părinți cu matineele. Ieri am primit un mesaj de la  o mamă care spune că de pe fiecare copil se cere câte 35 de lei. 27 de copii câte 35 de lei, 14 grupe, eu nu știu ce fel de Moș Crăciun trebuie să fie. El în două ore face salariu triplu decât noi toți adunați aici. La propunerea părinților ca un bunel sau un tătic să fie Moș Crăciun, directorul refuză”, a declarat primarul.
Codreanu a specificat că Primăria nu-și propune să interzică tradiționalele sărbători organizate pentru copii, dar nu va admite transformarea acestora în afaceri:
„Vreau ca sărbătoarea să fie a copiilor, nu a educatorilor, dădacelor și directorilor. În cazul în care sunt doritori să fie Moși Crăciuni, uitați-vă câți sunt aici la masă, gratuit, pentru o jumătate de oră. La Teatrul Municipal Guguță sunt actori care sunt gata să presteze servicii contra cost cu tot cu bon având anumite standarte de calitate”.
De cealaltă parte, Șefa Direcției Educație, Rodica Guțu, susține că deseori chiar părinții sunt cei care alimentează tendințele sărbătorilor din grădinițe:
„Acest tip de activitate precum sunt matineele nu sunt prevăzute nici de un act normativ regulatoriu. Aceste tipuri de activități sunt moștenite de pe timpuri și au atât beneficii cât și dezavantaje. Beneficiile sunt că părinții își văd în public copiii, le organizează o sărbătoare. Dezavantajul este că aceste activități prevăd și strângeri de bani”.
Rodica Guțu a precizat că resursele financiare de care dispun instituțiile de învățământ nu pot acoperi dorințele părinților de a le oferi copiilor daruri scumpe.
„Noi nu tolerăm colectările ilicitate de bani, dar în fiecare grupă se identifică un număr oarecare de părinți care vor să aducă cel mai frumos Moș Crăciun, cele mai scumpe costume, coafuri, etc. Ei vor ca propriul copil să fie mai deosebit decât altul. Matineele mai prevăd și cadouri pentru copii. Instituția nu poate asigura cadouri și recunoaștem că și aici sunt colectări de bani”, a mai spus funcționarul.
Șefa de la Educația a conchis că va ține cont de sugestia primarului interimar și le va sugera directorilor de grădinițe să se orienteze către serviciilor actorilor de la Teatrul de păpuși „Guguță”.

Lasă un comentariu