Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Cetățenii R. Moldova depun zilnic la consulatele României de pe teritoriul R. Moldova circa 1 000 de cereri

Cetățenii R. Moldova depun zilnic la consulatele României de pe teritoriul R. Moldova circa 1 000 de cereri

05 Decembrie 2018 - 

Într-o conferință de presă susținută la Chișinău, Excelența Sa a ținut să amintească ultimele acte aprobate de autoritățile de la București pentru simplificarea procedurilor care vizează obținerea de acte românești, inclusiv de către cetățenii R. Moldova.

„România a venit în sprijitul cetățenilor din R. Moldova printr-o serie de acte care facilitează sau simplifică anumite proceduri de obținere a cetățeniei române sau alte documente românești”, a declarat diplomatul român.
Printre acestea, Daniel Ioniță a amintit revizuirea Legii cu privire la cetățenia română care vizează minorii ce nu au fost incluși în dosarele de redobândire a cetățeniei de către părinții lor, dar și decizia potrivit căreia cetățenii R. Moldova pot depune cereri de înscriere sau transcriere a certificatelor de naștere sau de căsătorie la toate oficiile de stare civilă de pe teritoriul României, pentru a evita cozile de la Chișinău, Bălți sau Cahul. În ultimul caz este nevoie de prezența obligatorie a celui care solicită actele. 

Lasă un comentariu