Evenimentul zilei

Vi05292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social O nouă lege care va intra în vigoare de săptămâna viitoare i-ar putea lăsa pe mai mulți șoferi fără permis de conducere

O nouă lege care va intra în vigoare de săptămâna viitoare i-ar putea lăsa pe mai mulți șoferi fără permis de conducere

07 Decembrie 2018 - 

Șoferii care vor fi prinși beți la volan, vor rămâne, instant, fără permise de conducere. De pe data de 14 decembrie va intra în vigoare Legea privind instituirea unui mecanism integru de combatere a fenomenului de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Astfel, dacă șoferii vor fi depistați în stare de ebrietate la volanul mașinii, le va fi suspendat dreptul de conducere pe perioada examinării cauzei în instanță și vor rămâne fără drept de conducere. Mai mult decât atât, mașina șoferului beat, va fi ridicată și transportată la o parcare specială.
Tarifele le va achita tot conducătorul auto și anume 250 de lei pentru transportarea mașinii, plus 50 de lei ora de parcare.
Tot din data de 14 decembrie, se va introduce o pedeapsă nouă și anume cea de anulare a permisului de conducere.
Menționăm că, șoferilor cărora li s-a anulat permisul de conducere, vor avea dreptul de a obține unul nou abia peste 4 ani de la sentință definitivă. Dar asta, nu înainte a merge la un curs de instruire anti-alcool, care va dura 20 de ore și va costa 4000 de lei și după ce vor susține din nou examenul auto: proba teoretică și practică. În prezent, conducătorilor auto care au consumat alcool și s-au urcat la volan, li se ridica permisul de conducere, dar li se elibera un permis  provizoriu pe perioada procesului de judecată.

Lasă un comentariu