Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social În Capitală vor fi deschise 7 instituții de educație preșcolară pentru anul 2019

În Capitală vor fi deschise 7 instituții de educație preșcolară pentru anul 2019

04 Ianuarie 2019 - 

În cadrul unei ședințe de lucru, managerii Direcției generale educație tineret și sport împreună cu primarul general interimar, Ruslan Codreanu, au fost discutat despre prioritățile de dezvoltare a domeniului de educație preșcolară din capitală, pentru anul 2019.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte ce țin de implementarea proiectelor inițiate de direcțiile sectoriale de profil, identificarea și soluționarea problemelor de organizare a procesului de alimentație în instituțiile de educație timpurie,  cât și perfectarea în termen a planurilor de achiziții pentru anul în curs.
Primarul general interimar a precizat că în acest an, în premieră, au fost prevăzuți 107 mil. lei la capitolul investiții pentru domeniul educației preșcolare, în special au fost alocați bani pentru asigurarea cu locuri în grădiniță a unui număr cât mai mare de copii: deschiderea a 7 instituții de educație timpurie și redeschiderea a 15 grupe noi în grădinițele existente, ceea ce reprezintă peste 1800 locuri, precum și reparația curentă/capitală a edificiilor.
Direcției generale educație, cultură, tineret și sport are o lună la dispoziție pentru prezentarea Planul de achiziții pe anul 2019, spre a fi făcut public și respectiv, de a realiza obiectivele planificate.

Lasă un comentariu