Evenimentul zilei

Mie03202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare, de Sfîntul Vasile

Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare, de Sfîntul Vasile

14 Ianuarie 2019 - 

Astăzi creştinii ortodocşi din Moldova marchează sărbătoarea Sfîntului Vasile cel Mare. Cu acest prilej, șeful statului le-a urat tuturor cetățenilor un an nou îmbelșugat și a vorbit despre importanța acestei sărbători pentru creștini.

„Astăzi, creștinii ortodocși sărbătoresc Tăierea împrejur cea după trup a Domnului Dumnezeu și Mîntuitorului nostru Iisus Hristos și pe Ierarhul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei - unul dintre cei mai importanți părinţi ai bisericii ortodoxe. Sfîntul Vasile cel Mare a dus lupte grele pentru credinţa ortodoxă și a propovăduit-o prin cuvîntările și învățăturile sale. Mereu i-a ajutat pe săraci, pe bolnavi şi pe bătrîni”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.
Totodată, demnitarul i-a felicitat pe cei care sărbătoresc astăzi Anul Nou pe rit vechi. „Tradițional, cetele de copii merg pe la casele oamenilor și seamănă gospodarii cu boabe de grîu, urîndu-le sănătate și un an îmbelșugat. Transmit sincere felicitări și un An Nou prosper tuturor cetățenilor țării precum și celor care astăzi își serbează onomastica”, a adăugat el.


Lasă un comentariu