Evenimentul zilei

Vi01242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Moldoveni au profitat de alegeri pentru a-și perfecta gratuit actele de identitate

Moldoveni au profitat de alegeri pentru a-și perfecta gratuit actele de identitate

27 Februarie 2019 - 

Peste 3.550 de acte de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral au fost eliberate duminică, 24 februarie curent, în ziua desfășurării alegerilor parlamentare.

Potrivit Agenției Servicii Publice, circa 1.900 de persoane au primit, la solicitare, buletine de identitate provizorii, iar alte 1.670 și-au ridicat buletinele de identitate deja confecționate.
Buletinele de identitate provizorii au fost eliberate gratuit, la momentul adresării cetățenilor care nu aveau actele de identitate valabile sau în schimbul celor declarate pierdute, furate sau deteriorate. Cele mai multe adresări, 280 la număr, au fost înregistrate la serviciile de eliberare a actelor de identitate din municipiul Chișinău.
Totodată, în perioada 24 ianuarie – 21 februarie 2019, ASP a asigurat confecționarea buletinelor de identitate în termene restrânse, indiferent de serviciul solicitat sau tariful achitat. Cetățenii care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în această perioadă de timp, au avut posibilitatea de a ridica documentul, inclusiv și în ziua 24 februarie 2019, pentru a-și exercita dreptul la vot.
În săptămâna premergătoare alegerilor, serviciile de eliberare a actelor de identitate  au perfectat 1.736 de buletine de identitate provizorii și au asigurat înmânarea actelor de identitate pentru 16.283 de persoane.

Lasă un comentariu