Evenimentul zilei

Mie06262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Ruslan Codreanu: Colectarea de bani de către cadrele didactice va fi sancționată

Ruslan Codreanu: Colectarea de bani de către cadrele didactice va fi sancționată

05 Martie 2019 - 

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a solicitat ca până la data de 1 mai, toate instituțiile din sfera educației: grădinițe, școli, licee, școli sportive etc. să asigure inventarierea bunurilor materiale din fiecare entitate în parte și trecerea lor în evidență contabilă.

 

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, edilul – șef a solicitat Direcției generale educație, cultură, tineret și sport să perfecteze un ordin vizavi de obligarea managerilor de instituții de a asigura evidența contabilă a bunurilor din fiecare grădiniță, școală, gimnaziu sau liceu, documentele respective urmând a fi plasate pe panoul informativ.

Totodată, în ordin va fi stipulat despre interzicerea colectărilor de bani și instigarea la aceste fenomene. „Orice fel de colectare de bani de către cadrele didactice va fi sancționată conform Codului Muncii, până la măsura de eliberare din serviciu”, a menționat Codreanu.

Astfel, fiecare părinte va fi informat referitor la bunurile de care dispune grădinița sau școala, dar și despre achizițiile lunare, licitațiile pentru tipuri de lucrări, cu termene de execuție și denumirea companiei care execută lucrările. Tot aici, până la 1 aprilie, urmează să fie plasată informația despre sursele bugetare alocate fiecărei instituții în parte, pe tipuri de lucrări și necesitățile care au rămas fără acoperire financiară, precum și raportul privind cheltuielile lunare per instituție, inclusiv pentru produse de igienă.

Conducerea Primăriei, în comun cu Direcția generală educație, cultură, tineret și sport vor verifica executarea ordinului respectiv, se menționează într-un comunicat al Primăriei.

În anul 2019, pentru sfera educației, în bugetul municipal au fost prevăzuți peste 100 milioane lei, sumă record pentru acest domeniu, comparativ cu anii precedenți.

Lasă un comentariu