Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social O parte din lucrările agricole de primăvară au fost finalizate, iar altele sunt în derulare

O parte din lucrările agricole de primăvară au fost finalizate, iar altele sunt în derulare

05 Martie 2019 - 

Pentru acestea sunt toate condiţiile necesare: sol maturat, nivel suficient de umiditate şi oxigenare etc.

Asta chiar dacă există riscul îngheţurilor şi al unor eventuale ninsori - să nu uităm că încă urmează ca baba Dochia să-şi scuture cojoacele. Or, în acest caz ar putea suferi mai mult plantaţiile de mazăre, dar fermierii cunosc acest lucru şi îşi organizează munca astfel încât să aibă cât mai puţine pagube”, a afirmat Vasile Șarban, şeful Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală din cadrul MADRM.

În ceea ce ţine de viticultură şi pomicultură, Vasile Şarban a menţionat că, în prezent, lucrările de curăţare în uscat în general au fost finalizate şi urmează doar de aşteptat perioada de înmugurire.

În altă ordine de idei, responsabilul de la ministerul de resort a specificat că în ultimii ani, în domeniul agrar practic a dispărut noţiunea de „lucrări de primăvară”.  

 „Condiţiile pronunţate de schimbări climatice au făcut ca din iarnă să trecem direct în vară, anihilându-se în spaţiu o majorare treptată de aproape 10 grade Celsius, care de fapt şi constituiau primăvara. Nu putem spune că e tocmai de bine pentru că aceste modificări presupun mai multe riscuri pentru agricultori.

 

 

Lasă un comentariu