Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Din 1 aprilie 2019 pensionari vor circula în baza unui nou model de abonament

Din 1 aprilie 2019 pensionari vor circula în baza unui nou model de abonament

19 Martie 2019 - 

Primăria municipiului Chișinău informează că din 1 aprilie 2019, pensionarii pentru limită de vârstă, care beneficiază de gratuități la transport în raza municipiului, vor călători în troleibuz și autobuz, în baza abonamentelor anuale de tip nou.

Documentele sunt puse în circulație începând cu 1 martie curent însă, în această perioadă beneficiarii au putut călători și în baza vechilor abonamente anuale, totodată aceștia fiind informați despre necesitatea perfectării actului de tip nou.
Înlocuirea abonamentelor anuale pentru pensionari a fost necesară datorită modificării cuantumului pensiei/venitului lunar al beneficiarilor, până la 3000 lei, precum și întru spoirea măsurilor de securitate a documentelor de acest tip.
O decizie privind punerea în circulație a noului model de abonament anual pentru călătoria în transportul public, în raza municipiului Chișinău a fost aprobată recent de Consiliului municipal Chișinău, la propunerea Î.M. „Regia Transport Electric".
Abonamentul de tip nou este pus în circulație începând cu 01.03.2019 și este valabil până la data de 31.03.2020.
Cheltuielile legate de confecționarea abonamentelor anuale de tip nou vor fi suportate de Î.M. „Regia transport electric" in comun cu Î.M. ,,Parcul urban de autobuze".
Persoanele eligibile pentru a gratuități la călătoria în transportul public municipal (troleibuz și autobuz), sunt cetățenii care beneficiază de pensii pentru limită de vârstă, ale căror venituri lunare nu depășesc valoarea de 3000 lei. Oamenii au posibilitatea de a alege dintre suma lunară de 70 lei și abonamentul anual.

Lasă un comentariu