Evenimentul zilei

Dum10202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Pavel Filip;Ajutorul de 600 de lei trebuie să fie achitat beneficiarilor până la sărbătorile de Paști

Pavel Filip;Ajutorul de 600 de lei trebuie să fie achitat beneficiarilor până la sărbătorile de Paști

04 Aprilie 2019 - 

Șeful Guvernului a ținut să afle de la ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, cum decurge procesul de implementare a acestor proiecte sociale.

„Oamenii trebuie să cunoască când și unde pot primi acești bani, astfel încât să reușim să acordăm aceste plăți până la sărbătorile de Paști”, a spus Pavel Filip.
Silvia Radu a informat că de ajutorul unic vor beneficia circa 610 mii de pensionari și beneficiari de alocații sociale, mărimea cărora nu depășește 2000 de lei. În acest scop, au fost alocate 370 milioane de lei. Ajutorul va fi achitat de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) prin intermediul oficiilor poștale sau prin transferuri bancare. Săptămâna viitoare, CNAS urmează să prezinte listele de beneficiari ministerului, astfel încât ajutorul material să ajungă la cetățeni până la Paști.
Cu referire la indexarea pensiilor, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că, de la 1 aprilie curent, au fost indexate pensiile la peste 690 de mii de persoane. Beneficiarii vor primi pensiile indexate în oficiile poștale, pe conturile bancare sau pensia va fi adusă acasă de poștaș, conform graficului stabilit anterior. În acest scop, au fost alocate circa 600 de milioane de lei din bugetul Casei Naționale de Asigurări Sociale și din Bugetul public național.

Lasă un comentariu