Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social O serie de iarmaroace agricole de primăvară vor fi deschise în capitală

O serie de iarmaroace agricole de primăvară vor fi deschise în capitală

12 Aprilie 2019 - 

Târgurile vor fi deschise în fiecare sâmbătă, începând de mâine, 13 aprilie, pe strada Miron Costin din sectorul Râşcani, în zona Complexului memorial în amintirea ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan.

La iarmaroc sunt invitați să participe toți producătorii agricoli. Aceștia sunt obligați să dețină un certificat de la primărie care confirma că sunt producători de produse agricole sau un act de înregistrare ca gospodărie țărănească.
„Scopul acestor iarmaroace este de a uşura situaţia producătorilor autohtoni, oferindu-le posibilitatea să-şi comercializeze marfa direct, fătă intermediari. Totodată, locuitorii capitalei vor putea să procure fructe şi legume la un preţ accesibil”, au precizat surse de la Ministerul Agriculturii.
Iarmaroacele vor fi deschise cu începere de la ora 09.00 până seara târziu, cât vor fi cumpărători.
Practica desfăşurării iarmaroacelor agricole la Chişinău a început în toamna anului trecut, când ministerul de profil în comun cu autorităţile locale au organizat în perioada sezonului, la fiecare sfârşit de săptămână, târguri agricole, în diferite sectoare ale capitalei, unde au oferit producătorilor locali locuri gratuite pentru comercializare.
 

Lasă un comentariu