Evenimentul zilei

Vi07032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Catolici din Moldova au participat la slujba de Înviere a Domnului la Catedrala Romano - Catolică din Capitală

Catolici din Moldova au participat la slujba de Înviere a Domnului la Catedrala Romano - Catolică din Capitală

21 Aprilie 2019 - 

Tradițional, episcopul bisericii a binecuvântat Focul Haric, apoi a împărțit lumina credincioșilor. Enoriașii au adus cu ei ouă roșii, pască și alte bucate pentru a le sfinți.

Şi pentru Larisa Barabaş această sărbătoare este una de suflet. Femeia spune că nu a lipsit niciodată de la slujba de Paște, iar coşul pentru sfinţire l-a pregătit din timp.
"Aducem la sfințit pască și ouă roșii, lumânări, sare și neapărat chibrite. Am ținut postul, am participat la slujba de pătimire până la Înviere și, desigur, este o seară mult așteptată."
Catolicii spun că pentru ei Paștele este ei cea mai importantă sărbătoare religioasă.
"Este o mare sărbătoare pentru noi, de la care totul reînvie. Am adus pentru sfințit tot ce ne-a dat Dumnezeu."
"Am venit ca să sărbătorim o sărbătoare frumoasă pentru suflet, pentru suflet curat, pentru gânduri curate, pentru un viitor."
Acest bărbat este creștin ortodox, dar spune că a venit să facă cunoștință pentru prima dată cu tradiția de Paşte a catolicilor.
"Niciodată nu am participat la o slujbă a catolicilor și acum sunt prima dată aici. Totul pare mai simplu: de la felul în care sunt îmbrăcaţi, până la felul de gândire."
După slujba de Înviere, preoții au sfințit bucatele pentru masa de sărbătoare.
"- Cristos a Înviat!
- Adevărat a Înviat!"
Lasă un comentariu