Evenimentul zilei

Vi07192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Creştinii de rit vechi prăznuiesc astăzi Intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, cunoscută şi ca Duminica Floriilor

Creştinii de rit vechi prăznuiesc astăzi Intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, cunoscută şi ca Duminica Floriilor

21 Aprilie 2019 - 

Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

În această zi, creştinii merg la biserică pentru a sfinţi crenguţe de salcie pe care le pun la icoane, geamuri, la uşi sau la porţi. Conform tradiţiei, se spune că nu e bine să arunci ramurile vechi, dacă nu ai adus altele noi. Ramurile de salcie se pun la pomii fructiferi să rodească, la stupi, să fie binecuvântate albinele.
Sărbătoarea a coincis cu Intrarea lui Iisus în Ierusalim. Cu o săptămână înaintea Patimilor Sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli ai săi. Mulţimea l-a întâmpinat cu ramuri de curmal, recunoscându-l ca fiind adevăratul Mântuitor.
În Duminica Floriilor, în diferite zone ale ţării încă se respectă încă diferite tradiţii. De exemplu, fete care vor să se mărite îşi scot zestrea la soare pentru a-şi chema ursitul. Duminica Floriilor este prăznuită de fiecare dată cu o săptămână înainte de Sfintele Paşti.

Lasă un comentariu