Evenimentul zilei

Lun07222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Producătorii de prune și struguri de masă pot câștiga granturi pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă

Producătorii de prune și struguri de masă pot câștiga granturi pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă

24 Aprilie 2019 - 

Proiectul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, ”Agricultura Performantă în Moldova”, anunță că va acorda aproximativ 2,7 milioane de lei pentru dezvoltarea afacerilor din acest domeniu.

 

Beneficiarii vor primi sume cuprinse între 600 și 900 de mii de lei. Pentru a demonstra angajamentul față de activitate, solicitantul trebuie să contribuie cu minim 50 la sută din suma totală a grantului. Cel puțin un grant este rezervat pentru agricultorii din UTA Găgăuzia, Taraclia și localități din raioanele adiacente drumului care traversează Chișinăul până la Giurgiulești.

Activitățile includ linii și echipamente specializate pentru ambalarea produselor conform specificațiilor importatorilor, linii de producere a lăzilor de lemn cu bară orizontală, instalații și echipamente necesare de utilizare a lăzilor returnabile de plastic.

Totodată sunt acceptate alte tehnologii post-recoltă, care pot contribui la sporirea exporturilor de prune și struguri de masă către UE și alte piețe noi, precum pungi biodegradabile, covorașe de absorbție a etilenei, echipamente de înregistrare a temperaturii și umidității relative.

Pentru doritori, va fi organizat și un atelier de pre-aplicare. Solicitanții pot să-și confirme participarea expediind numele participantului și denumirea organizației la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la 24 aprilie.

 

Lasă un comentariu