Evenimentul zilei

Lun07222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir se va deplasa la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă

Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir se va deplasa la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă

24 Aprilie 2019 - 

O delegație a Mitropoliei Moldovei condusă de Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir se va deplasa în Vinerea Paștelui, 26 aprilie, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va aduce Lumina Sfântă pentru al 17-lea an consecutiv.

 

Vineri, delegația va fi primită de către Patriarhul Ierusalimului, Teofilos al III-lea, transmite IPN. Sâmbătă dimineața, 27 aprilie, clericii de la Chișinău vor merge în orașul vechi, Cetatea Ierusalimului, la mormântul Mântuitorului Iisus Hristos, unde conform tradiției, se aprinde Lumina Sfântă, în jurul orei 14.00.

Sâmbătă seara, în ajun de Paști, între orele 19.00 și 20.00, Lumina Sfântă va fi adusă în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală, unde va fi împărțită preoților și credincioșilor, care o vor răspândi în întreagă țară.

„De secole, Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. După ce Mântuitorul Hristos a fost înmormântat, o lumină puternică a spart lespedea așezată pe mormânt și, de atunci, Focul Divin se aprinde pe mormânt în fiecare an, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare”, se menționează pe pagina electronică a Mitropoliei Moldovei.

Paștile este sărbătorit în acest an pe 28 aprilie. 

Lasă un comentariu