Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Au fost suplinite cursele pe rutele interurbane în perioada sărbătorilor de Paști

Au fost suplinite cursele pe rutele interurbane în perioada sărbătorilor de Paști

26 Aprilie 2019 - 

Numărul curselor pe rutele interurbane a fost suplinit în perioada Sărbătorilor Pascale în legătură cu creșterea fluxului de călători.

 

Astfel, astăzi și mâine, din capitală vor porni mai multe microbuze și autobuze spre localitățile din țară, pentru a transporta pasagerii care aleg să petreacă Paștele alături de rude, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Ion Andrușca, director adjunct al Gării auto Nord din capitală, a precizat că astăzi și mâine vor fi operate circa 150 - 180 de curse suplimentare. Pentru asta au fost deja pregătite mijloacele de transport necesare. Ion Andrușca a mai adăugat că din experiența anilor precedenți, în ajunul Paștelui numărul călătorilor crește cu 25-30 la sută.

Iurie Chirilă, șeful filialei Gara Sud-Vest din Chișinău, a declarat că instituția dispune de autobuze și microbuze suplimentare care staționează pe teritoriul autogării și care sunt scoase la linie în funcție de necesitate, pe rutele unde este un număr mai mare de călători. Printre localitățile spre care vor circula curse suplimentare se numără Leova, Vulcănești, Bujor. Totuși, potrivit sursei citate, în ultimii ani numărul călătorilor este în scădere.

În acest an, Paștele este sărbătorit pe 28 aprilie. Cu această ocazie, bugetarii vor avea o minivacanță de cinci zile.

Lasă un comentariu