Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Parcul Central din municipiul Ungheni în etapa finală de reconstrucţie şi amenajare

Parcul Central din municipiul Ungheni în etapa finală de reconstrucţie şi amenajare

02 Iunie 2019 - 

Ca urmare a lucrărilor de reconstrucție din ultimii doi ani, încadrate în primele două etape ale proiectului de reabilitare a Parcului Central din Ungheni, au fost renovate mai multe alei, fiind creat și un Orășel al Copiilor.

Cea de-a treia etapă a programului prevede finalizarea teatrului de vară, cu o sută de locuri, edificat în locul scenei vechi. Un nou aspect va avea și intrarea principală în parc.
Pentru aceste lucrări, Primăria Ungheni a beneficiat de un suport financiar în valoare de o sută de mii de euro din partea municipiului Cluj – Napoca (România), înfrățit cu municipiul Ungheni.
„Ne bucură faptul că, într-un timp relativ scurt, am reușit să identificăm surse financiare interne și externe pentru modernizarea parcului, fapt pentru care le mulţumim mult autorităţilor din Cluj-Napoca. Parcul Central din Ungheni are o suprafață destul de mare, de circa 12 ha. Vom continua să depunem eforturi pentru valorificarea acestui spațiu, astfel încât parcul să devină nu doar o zonă de odihnă și agrement, dar și o destinație turistică atractivă” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.
Potrivit edilului, parcul deja corespunde cerinţelor ce se impun unei destinaţii turistice. Aici au fost reconstruite aleile, au fost instalate felinare, bănci și urne de gunoi. Sculptorul unghenean Grigore Sultan lucrează asupra renovării sculpturii „Cucuteni” amplasată la intrarea în parc. În centrul parcului este instalat un havuz, care în scurt timp va deveni funcțional. Tot aici este amenajat un spațiu de parcare pentru cel puțin 20 de locuri.
De asemenea, au fost construite și conectate la rețelele comunitare grupul sanitar și blocul administrativ. Potrivit lui Alexandru Ambros, va fi numită o persoană responsabilă de activitatea parcului. „Vrem să asigurăm durabilitatea lucrurilor frumoase realizate aici. Parcul va avea un administrator și va fi supravegheat 24 din 24 de ore. În parc funcționează mai multe camere de supraveghere video, fiind contractată şi o companie de securitate. Prin boxele instalate pe teritoriul parcului vor fi emise mesaje de avertizare.

Lasă un comentariu