Evenimentul zilei

Mie04012020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Prețurile pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto internă şi externă vor fi liberalizate din 1 iulie

Prețurile pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto internă şi externă vor fi liberalizate din 1 iulie

30 Iunie 2019 - 

Tarifele pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto internă şi externă vor fi liberalizate din 1 iulie, conform deciziei anunţate de Comisia Naţională a Pieţei Financiare.

Aceasta însemnă că preţurile pentru poliţele de asigurare Răspundere Civilă Auto şi „Carte Verde” vor fi stabilite de companiile de asigurări, dar nu de CNPF cum era până acum.
Poliţa RCA este o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru autovehicule în interiorul Republicii Moldova, iar „Carte Verde” este corespondentul RCA pentru circulaţia peste hotare.
Liberalizarea tarifelor se va face treptat, pentru a evita disfuncţionalităţile pe piaţă. Din 1 februarie 2019, poliţa RCA costă în medie 650 de lei. Poliţa „Carte Verde”, în funcţie de zona externă în care va circula vehiculul, costă 33-498 de euro.
Deocamdată însă companiile de asigurări nu planifică ieftinirea lor, dar unii experţi admit că tarifele pot creşte pe viitor cu 10-15%.

Lasă un comentariu