Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Un număr mai mare de troleibuze cu aer condiționat vor circula pe străzile Capitalei

Un număr mai mare de troleibuze cu aer condiționat vor circula pe străzile Capitalei

30 Iunie 2019 - 

Problema aerului condiționat este una acută în timpul perioadei calde a anului, în transportul public urban. 17 troleibuze urmează să fie asamblate și dotate cu instalații de aer condiționat, sisteme de supraveghere, prize USB și oglinzi electrice, în 2019.

În acest sens, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu a semnat o dispoziție, prin care solicită Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) realizarea lucrărilor.
Potrivit documentului, cele 17 troleibuze, vor fi dotate cu aer condiționat, sisteme de supraveghere, prize USB și oglinzi electrice, 10 de tip standard,  de caroserii model AKCM 321, iar 5 troleibuze cu propulsare autonomă pe bază de caroserii model AKCM 321OKI, cu o capacitate de mers autonom de 30 de km, și 2 troleibuze vor fi articulate/standard pe bază de caroserii model AKCM 43303.
Prețul unui troleibuz standard dotat cu aer condiționat este cu 15 mii de euro mai mare decât al unui troleibuz standard fără aer condiționat, a precizat Dorin Ciornâi.

Lasă un comentariu