Evenimentul zilei

Dum01262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Primăria Municipiului Chişinău va amenaja două scuaruri din sectorul ciocana

Primăria Municipiului Chişinău va amenaja două scuaruri din sectorul ciocana

17 Iulie 2019 - 

Este vorba despre două spaţii publice: scuarul din strada Maria Drăgan şi scuarul din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29, anunţă Primăria Municipiului Chişinău.

Amenajarea scuarului din strada Maria Drăgan presupune valorificarea unui spaţiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra oraşului. Proiectul de execuţie constă în amenajarea zonei pietonale şi a spaţiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum şi a mobilierului urban (bănci şi coşuri de gunoi). De asemenea, vor fi instalate două terenuri de joacă pentru copii şi vor fi amenajate parcări auto.
În prezent este montat pavajul, pe o suprafaţă de 3100 m². Totodată, este instalată şi o balustradă, pe o lungime de 200 de metri. Lucrările pe şantier sunt realizare în proporţie de 40 la sută şi se desfăşoară conform graficului aprobat.
Lucrările trebuie să fie realizate până la sfârşitul lunii august, iar costul acestora, în urma desfăşurării licitaţiei, este de trei milioane de lei.
În prezent este amenajat şi scuarul din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29. Spaţiul  public are o suprafaţă de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.
Valorificarea zonei presupune amenajarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului public decorativ şi a mobilierului urban, precum şi un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare al proiectului este de 50%. Şi termenul de realizare al acestui proiect este finele lunii august. Costul lucrărilor, în urma desfăşurării licitaţiei, este de 1,8 milioane de lei.
Amenajarea scuarului din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29, dar şi a celui din strada Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfăşurat on-line, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Municipale Chişinău.

Lasă un comentariu