Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Liliana Nicolăescu-Onofrei: Ceremonia pentru noul an școlar fără discursuri politice

Liliana Nicolăescu-Onofrei: Ceremonia pentru noul an școlar fără discursuri politice

26 August 2019 - 

Toți elevii din Republica Moldova încep luni, 2 septembrie, noul an de studii 2019-2020.

În contextul evenimentului „Primul sunet”, Ministerul Educației informează că activitatea nu trebuie să depășească 45 de minute, evitând pericolul de insolații, și nu se admit discursuri politice.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că fiecare instituție de învățământ poate să-și aleagă forma de organizare a Primului sunet, chiar renunțând la ceremonie.
Totodată, Ministerul recomandă profesorilor să se axeze, la prima oră de clasă, pe teme care contribuie la crearea unui mediu motivațional pentru învățare și colaborare în cadrul școlilor, scrie agora.md.
Ministrul Educației, Liliana Nicolăescu-Onofrei, recomandă pedagogilor să invite la prima lecție oameni care au participat la Marea Adunare Națională. „Suntem siguri că libertatea de a decide va aduce sute de modele de proiecte didactice care ar putea fi împărtășite apoi cu toți cei interesați. Un simplu exemplu: În fiecare localitate există oameni, care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? (…) Creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului – acestea și orice alte subiecte sunt mai mult decât binevenite pentru începutul de an școlar.”, a scris ministra pe pagina de facebook.com.

Lasă un comentariu