Evenimentul zilei

Vi07032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Sistemele informaționale din sectorul de sănătate, care au costat statul milioane de euro, au fost prost construite

Sistemele informaționale din sectorul de sănătate, care au costat statul milioane de euro, au fost prost construite

08 Octombrie 2019 - 

Sistemul Informațional Automatizat (SIA) pentru Asistență Medicală Primară (AMP), care să ofere și posibilitatea programării online la medicul de familie, rămâne nefuncțional. 

Ala Nemerenco, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, a spus că toate sistemele informaționale din sectorul de sănătate, lansate anterior și care au costat statul milioane de euro, au fost prost construite, relatează IPN.

„Noi facem acum o analiză a acestor sisteme, ca să vedem cum le putem integra. Ele sunt slab funcționale, nu sunt dezvoltate, nu se află la dispoziția tuturor, au foarte multe deficiențe și nici pe de parte nu au meritat banii pe care i-a investit țara în ele”, a declarat Ala Nemerenco. Autoritățile caută soluții pentru a îmbunătăți aceste sisteme fără investiții suplimentare la cele făcute anterior, pentru că s-au investit prea mulți bani în aceste proiecte, a mai spus Ala Nemerenco.

Ministerul anunța în vara anului trecut că  este la etapa de finalizare a lucrărilor de pregătire și dare în exploatare a Sistemului Informațional Automatizat pentru Asistență Medicală Primară. În bugetul de stat pentru lucrările de finalizare fusese prevăzuți aproape 6 milioane de lei. Inițial, lansarea sistemului se anunța pentru sfârșitul anului 2014, dar niciodată nu a fost funcțional.

 

Lasă un comentariu