Evenimentul zilei

Ma01212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Cetățenii care nu dețin un act de identitate pot solicita un buletin de identitate provizoriu care va fi eliberat gratis

Cetățenii care nu dețin un act de identitate pot solicita un buletin de identitate provizoriu care va fi eliberat gratis

19 Octombrie 2019 - 

Cetățenii Republicii Moldova care nu dețin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil, inclusiv cei care nu beneficiază de înlesniri la eliberarea acestui document în condițiile prevederilor legale pot solicita un buletin de identitate provizoriu, care va fi eliberat gratis.

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că duminică, 20 octombrie, serviciile eliberare a actelor de identitate, inclusiv din cadrul centrelor multifuncționale vor activa conform unui program special de muncă. Acestea vor fi deschise în intervalul orar 07:00-21:00 și angajații vor elibera buletine de identitate provizorii și vor înmâna actele de identitate confecționate.
„Cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la serviciul eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă”, precizează ASP.
Solicitanții nu vor prezenta documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populației.
Informaţii suplimentare pot fi solicitate la telefoanele de contact ale call-centrului – 14909 sau (+373) 22-25-70-70 şi ale serviciilor eliberare a actelor de identitate, care sunt indicate pe pagina web oficială ASP.
Duminică, 20 octombrie, sunt desfășurate alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în circumscripțiile uninominale nr. 17, 33, 48 și 50.

Lasă un comentariu