Evenimentul zilei

Joi07162020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Cetăţenii care din motive temeinice nu se vor putea deplasa la secţia de vot POT SOLICITA urna mobilă

Cetăţenii care din motive temeinice nu se vor putea deplasa la secţia de vot POT SOLICITA urna mobilă

03 Noiembrie 2019 - 

Cetăţenii care din motive temeinice nu se vor putea deplasa la secţia de vot pot solicita urna mobilă, pentru a-şi putea exercita dreptul la vot.

 

Cererile pot fi făcute în scris pînă la ora 15:00, dacă se prezintă şi certificatul medical. Votarea la locul aflării poate fi solicitată doar în raza secţiei de votare unde îşi are înregistrarea la domiciliu/reşedinţă alegătorul.

Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei.

Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilităţi de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare desemnează, cel puţin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

 

Lasă un comentariu