Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Beneficiarii pot ridica, începând cu 8 octombrie, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă

Beneficiarii pot ridica, începând cu 8 octombrie, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă

08 Noiembrie 2019 - 

Pentru a ridica sumele, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social, iar în cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card indemnizaţia poate fi primită în orice oficiu poştal, indiferent de domiciliu.

Pentru a asigura plăţile, Casa Naţională de Asigurări Sociale, anunţă că a transferat 39,8 mln de lei pentru peste circa 19700 de beneficiari de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, care s-au aflat în concedii medicale în luna octombrie 2019, precum şi pentru peste 7600 de beneficiari care nu au primit indemnizaţiile pentru lunile precedente.
Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va face de către: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbancă, Î.S. „Poşta Moldovei".
Indemnizaţia pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic. Începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de CNAS din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Lasă un comentariu