Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Capacitatea centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost din municipiul Chișinău este de 100 de persoane

Capacitatea centrului de găzduire a persoanelor fără adăpost din municipiul Chișinău este de 100 de persoane

22 Noiembrie 2019 - 

Odată cu răcirea considerabilă a vremii, 55 de persoane au fost cazate noaptea trecută la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost din municipiul Chișinău.

Potrivit directorul adjunct al instituției, Natalia Leu, jumătate dintre acestea au plecat dimineață. Au rămas, în special, persoanele în etate și cei cu nevoie speciale. Comparativ cu anul trecut, sunt mai puțini beneficiari, a precizat directorul adjunct.
„În perioada rece a anului beneficiarii sunt hrăniți de trei ori pe zi. Centrul lucrează non-stop. Este sala de odihnă a beneficiarilor, acolo este televizor, este bibliotecă. Fiecare se ocupă cu ceea ce îl interesează. Persoanelor în etate și celor cu nevoi speciale le facem pachetul de acte pentru cazarea în instituțiile de tip somatic din subordinea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei”, a spus Natalia Leu. .
Capacitatea instituției este de 100 de locuri. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele trei nopți se așteaptă temperaturi de până la -9 grade Celsius.

Lasă un comentariu