Evenimentul zilei

Mie08122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social OSCE a lansat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor

OSCE a lansat o platformă online pentru combaterea violenței împotriva femeilor

13 Decembrie 2019 - 

Femeile care se confruntă cu fenomenul violenței pot găsi informații despre instituțiile pe care le pot contacta în cazul în care au nevoie de sprijin, accesând platforma www.stopvawnow.org. 

 

Platforma este creată de către Secretariatul OSCE. Informațiile sunt disponibile în diferite limbi pentru funcționari, organele de ocrotire a normelor de drept, ONG-uri și publicul larg din Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Moldova și Ucraina, relatează IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al OSCE, pagina web este aranjată în așa fel încât utilizatorii să poată găsi rapid informațiile de care au nevoie, cu date, îndrumări și numere de contact pentru fiecare țară. Au fost compilați o serie de pași pe care cetățenii îi pot face pentru a alerta situații critice de violență sau pentru a sprijini femeile și a sensibiliza opinia publică asupra acestui fenomen.

Pe platformă sunt detalii cu privire la rezultatele și recomandările studiului OSCE privind bunăstarea și siguranța femeilor, publicat la începutul anului. Studiul arată că 70% dintre femeile din Sud-Estul și Estul Europei au fost supuse unei forme de violență: sexuală, fizică, psihologică, de urmărire sau hărțuire sexuală, însă rata de raportare a acestor incidente este foarte mică. Doar 15% dintre femei au raportat poliției cel mai grav incident de violență cu care s-au confruntat.

Serani Siegel, managerul de proiect al studiului, susține că este important să se vorbească despre problema violenței împotriva femeilor în societate și de a le oferi resursele necesare pentru a raporta incidentele de violență. Pagina web va ajuta și le va permite femeilor să găsească o serie de alternative pentru raportarea cazurilor de violență și pentru obținerea sprijinului necesar.

Lansarea paginii web coincide cu sfârșitul  campaniei „Sparge Tăcerea”, la 10 decembrie, desfășurată de către OSCE în timpul celor 16 Zile de activism împotriva violenței de gen.

 

Lasă un comentariu