Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Vor fi Investiții majore la Aeroportul Internațional Chișinău

Vor fi Investiții majore la Aeroportul Internațional Chișinău

26 Decembrie 2019 - 

„Komaksavia Airport Invest” Ltd., care deține 95% din AVIA-INVEST, în persoana lui Andrei Goncearenko, va investi în modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) peste 200 de milioane de euro și va crea câteva mii de locuri de muncă în procesul de construire a unui nou Terminal.

Scopul urmărit al modernizărilor majore este transformarea aerogării într-un hub transnațional.
„În calitate de beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd. anunț despre intenția mea de a lansa, din primăvara anului 2020, un proiect de anvergură privind modernizarea Aeroportului Internațional Chișinău, bugetul căruia va depăși suma de 200 de mil. de euro. Țin să subliniez că vor fi investiții private și nu vor fi folosite fonduri din contul activității operaționale a Aeroportului.
Conform estimărilor mele, lansarea proiectului meu investițional va favoriza crearea a câtorva mii de noi locuri de muncă. Asta ar însemna că mii de oamenii se vor bucura de salarii bune cu care își vor putea întreține familiile, fără ca să fie nevoiți să plece la muncă peste hotare.
Visul și intenția mea este să transform AIC într-un hub transnațional. Sunt sigur că acesta este un scop realizabil. AIC poate și trebuie să devină o platformă importantă care să asigure conexiuni pentru companii aeriene de diferite tipuri și care să ofere confort maxim pasagerilor. Sunt convins că un hub transnațional aerian la Chișinău va spori atractivitatea investițională a Republicii Moldova și va favoriza, totodată, dezvoltarea economiei și a afacerilor.
După ce am devenit beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd., am anunțat că intenționez să finalizez modernizarea și reconstrucția pistei principale a AIC, să dezvolt, în paralel, activitățile operaționale pentru transportul aerian pe distanțe mari. De asemenea, a fost prezentat proiectul unui Terminal nou, cel mai modern în regiune și revoluționar ca abordare arhitecturală.
Cred cu tărie că transformările radicale pe care intenționez să le fac vor conduce la îmbunătățirea serviciilor oferite de AIC. Mizez pe suportul autorităților Republicii Moldova în procesul de realizare a acestui proiect investițional”, a declarat Andrei Goncearenko, noul beneficiar al „Komaksavia Airport Invest” Ltd., deținător al 95% din acțiunile AVIA-INVEST.
Amintim că, zilele trecute, compania ”Avia Invest”, cea care administrează principala aerogară a țării, a prezentat schița proiectului celui mai mare terminal de pasageri din regiune. Construcțiile urmează să înceapă anul viitor și să fie finalizate în cel puțin doi ani. Aspectul și funcționalitatea acestuia vin să completeze designul unic și modern al aerogării. Viitoarea construcție va avea suprafața totală de 55.000 de m2 și ar urma să deservească anual peste 4 milioane de pasageri.
Potrivit autorilor proiectului, noul Terminal va avea cinci pasarele telescopice pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor, iar arhitecții au ținut cont atât de aspectul vizual inedit și inovațional, cât și de funcționalitatea construcției. Sala de „Sosiri” și „Plecări” a fost proiectată astfel încât să ofere perspectiva extinderii clădirii Terminalului, fără să fie perturbat procesul operațional. Clădirea este prevăzută cu facilități pentru deservirea pasagerilor și a gestionării eficiente a bagajelor.

Lasă un comentariu