Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost reținut

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost reținut

11 Ianuarie 2020 - 

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut vineri, 10 ianuarie, pentru 72 de ore.

Solicitat de IPN, comunicatorul Procuraturii Generale, Emil Gaitur, a declarat că fostul conducător al PA este suspectat de abuz în serviciu și fals în acte publice.
Pe 10 ianuarie s-au încheiat controalele dispuse acum o lună la Procuratura Anticorupție și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în baza ordinului procurorului general. Odată cu începerea verificărilor la procuraturile specializate, conducătorul PA a fost suspendat din funcție. Deși a contestat dispoziția procurorului general, recursul lui Morari a fost respins de instanță.
Anterior, Viorel Morari declara că procurorul general nu era în drept să îl delege într-o altă procuratură în momentul desfășurării controlului asupra Procuraturii Anticorupție. Totodată, Viorel Morari nu excludea că în spatele deciziei lui Alexandr Stoianoglo de a-l înlătura temporar de la conducerea PA ar fi stat anularea de către el a ordonanței de neîncepere a urmării penale a finanțării Partidului Socialiștilor.

Lasă un comentariu