Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Echipele de medici din cadrul Programului “Un doctor pentru tine”, vor ajunge în raioanele ţării

Echipele de medici din cadrul Programului “Un doctor pentru tine”, vor ajunge în raioanele ţării

04 Februarie 2020 - 

Programul „Un doctor pentru tine”, care are drept scop asigurarea populaţiei din mediul rural la servicii medicale gratuite, va ajunge în acest an în raioanele din Republica Moldova, printre care Ungheni, Soroca, Orhei, Nisporeni, etc.

Astfel, populaţia va avea acces la consultaţii gratuite prestate de medici cardiologi, endocrinologi, oftalmologi şi neurologi, servicii medicale stomatologice gratuite pentru copii, screening prin radiografia pulmonară, în scopul depistării active a tuberculozei şi cancerului pulmonar, screening prin mamografie, în scopul depistării precoce a stărilor precanceroase şi a cancerului mamar la populaţia feminină. 
În context, în perioada 03-28 februarie curent, vor fi prestate servicii medicale stomatologice pentru copiii din statele Chiperceni, Susleni, Berezlogi, Bieşti, Peresecina, Ghetlova, Ivancea, Selişte, ale raionului Orhei, iar de pe 04 până pe 21 februarie, se va organiza screening-ul afecţiunilor pulmonare pentru populaţia din raioanele Teleneşti şi Criuleni.
Programul „Un doctor pentru tine!” a fost lansat în 2018. Implementarea acestuia a sporit accesul populaţiei la consultaţiile specialiştilor de profil şi a avut un impact major pentru populaţia adultă şi copii.
În total, de la lansarea programului, au fost consultate circa 80 mii de persoane, printre maladiile depistate fiind: patologii pulmonare, tuberculoză pulmonară evoluivă, sechele dupa tuberculoză pulmonară suportată, patologii ale glandelor mamare, cancer mamar, tumori benigne etc.

Lasă un comentariu