Evenimentul zilei

Lun07132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Fundația Urgenta Workgroup din Olanda va finanța instalarea unor sisteme de gaze medicale în cinci spitale din R. Moldova

Fundația Urgenta Workgroup din Olanda va finanța instalarea unor sisteme de gaze medicale în cinci spitale din R. Moldova

12 Februarie 2020 - 

Fundația Urgenta Workgroup din Olanda va instala, până în anul 2025, sisteme de gaze medicale, cum ar fi oxigen, aer comprimat și vacuum centralizat, în Spitalul raional Comrat, Spitalul raional Cahul, Spitalul raional Orhei, Spitalul raional Căușeni și Spitalul Clinic Bălți.

Un Memorandumul de Înţelegere în acest sens a fost semnat astăzi de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, şi Arnold van Rijn de la Fundaţia Urgenta Workgroup din Olanda.
Astfel, fundația din Olanda va furniza gratuit, la necesitate, echipamente medicale de bună calitate, conform standardelor europene. De asemenea, aceasta va acorda asistență consultativă Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, precum și conducerii instituțiilor medicale cu privire la îmbunătățirea condițiilor tehnice din spitale.
Fundația Urgenta Workgroup din Olanda îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova începând cu anul 2005, alocând o valoare estimativă de peste 1,5 milioane de euro pentru instalarea sistemelor de gaze medicale și donarea diverselor echipamente și dispozitive medicale instituțiilor medico-sanitare publice din republica noastră, transmite ziarul național.

Lasă un comentariu