Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Importul de ouă, carne de pasăre și de produse din carne de pasăre din Ucraina va fi interzis

Importul de ouă, carne de pasăre și de produse din carne de pasăre din Ucraina va fi interzis

12 Februarie 2020 - 

Măsura este valabilă până când Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor va declara țara vecină ca fiind liberă de gripa aviară. Decizia a fost luată miercuri de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va controla și va examina fiecare solicitare a operatorilor economici privind importul produselor prevăzute respective, indiferent de ţara de origine a acestora. Iar Centrul Republican de Diagnostic Veterinar trebuie să asigure, în regim de urgență, examinarea probelor în caz de suspiciune la gripa aviară.
Totodată, vameșii de la frontiera moldo-ucraineană trebuie să identifice și să ridice mărfurile respective.
În nota informativă a proiectului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului dă asigurări că Republica Moldova dispune de suficientă producție autohtonă pentru a acoperi cererea.
„Această măsură nu poate și nu trebuie să influențeze evoluția prețurilor în Republica Moldova”, a subliniat premierul Ion Chicu.
În 2019, din cele 18.407 tone de carne de pasăre și produse din pasăre importate de Republica Moldova, 14.654 de tone au venit din Ucraina.

Lasă un comentariu