Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social CNAS a efectuat transferurile pentru toate prestaţiile sociale

CNAS a efectuat transferurile pentru toate prestaţiile sociale

15 Februarie 2020 - 

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță beneficiarii de prestații sociale că au fost efectuate transferurile pentru toate prestaţiile sociale în marime de circa 382,7 milioane de lei, inclusiv banii destinaţi achitării indemnizaţiilor pentru familiile cu copii, relatează IPN.

 

Pentru indemnizaţia de maternitate s-au transferat 52,8 milioane de lei, pentru 1.972 de beneficiari, iar pentru cea paternală – 1,8 milioane de lei, pentru 368 de beneficiari. Pentru indemnizaţia unică la naşterea copilului s-au transferat 24,6 milioane de lei, pentru 3.072 de beneficiari. Pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani s-au transferat 89,2 milioane de lei,pentru circa 47.248 de beneficiari. Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la trei ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-au transferat un milion de lei, pentru 1.507 de beneficiari. Pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani s-au transferat 26,3 milioane de lei, pentru 37.485 de beneficiari.

Totodată, au fost efectuate transferurile pentru celelalte 14 tipuri de prestaţii sociale, cum ar fi compensaţii, alocaţii, ajutorul social, ajutorul pentru şomaj, ajutorul pentru perioada rece a anului.

Într-un comunicat de presă al CNAS se menționează că, pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, banii pot fi primiți în orice oficiu poştal, indiferent de locul înregistrării la domiciliu.

Casa Națională îndeamnă beneficiarii de prestaţii sociale să ridice de la oficiile poștale mijloacele banești care li se cuvin. La sfârșitul fiecării luni sumele nesolicitate sunt restituite pe contul corespunzător al CNAS şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

 

Lasă un comentariu