Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Locuitorii din oraşul Nisporeni au ieşit astăzi în stradă să protesteze faţă de tarifele majorate de la începutul anului la apă şi canalizare

Locuitorii din oraşul Nisporeni au ieşit astăzi în stradă să protesteze faţă de tarifele majorate de la începutul anului la apă şi canalizare

22 Februarie 2020 - 

Anul trecut, oamenii achitau 14 lei pe metru cub de apă, iar acum sunt obligaţi să plătească mai mult cu 4 lei.

Peste o sută de oameni s-au adunat în centrul oraşului Nisporeni. Au aşteptat ore în şir ca cineva dintre oficiali să îi bage în seamă, însă nimeni nu a venit să discute cu ei:
"Au venit facturile. Luna trecută am plătit 71 de lei, iar acum 128 de lei. Să dea înapoi cum a fost apa, că ei nu schimbă nicio țeavă. Noi singuri ne-am schimbat țevile".
"Ne-am adunat cu toţii fiindcă nu suntem mulţumiţi de toate. Dacă o să tăcem acum, la toamnă o să mai ridice un preţ. Trebuie să vedem şi de ce se scumpeşte. Nu ne-a spus nimeni nimic au venit facturile, apa s-a scumpit".
"Am venit să aflăm cine ridică preţurile acestea. La noi a fost 14, iar acum au ridicat la 18. Care este cauza? Luna trecută 53 de lei. Până acum 28 de lei".
Organizatorii protestului au făcut un demers către Primărie şi Societatea pe Acţiuni "Apă-Canal" din raionul Nisporeni prin care au cerut revenirea la tariful de 14 lei pe metru cub.
"Când s-a majorat tariful la apă acest lucru s-a făcut pe ascuns. Nu s-a făcut concordare cu Consiliul orășenesc şi este o gravă încălcare. Suntem profunzi indignați ca cetățeni pentru că aici nu există nicio transparență, nu există nicio deschidere", a declarat Valeriu Cerednic, consilier local Nisporeni.
Responsabilii de la "Apă-Canal" nu au fost de găsit pentru a oferi o reacţie la nemulţumirile oamenilor.
Lasă un comentariu