Evenimentul zilei

Sam08082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Creștinii ortodocși sunt în Săptămâna Albă

Creștinii ortodocși sunt în Săptămâna Albă

25 Februarie 2020 - 

Creștinii ortodocși sunt în săptămâna dinaintea Postului Paștilor, numită și Săptămâna Albă. În această perioadă nu se mai consumă carne. Până pe 1 martie, duminica lăsatului sec de brânză, se permite consumul de produse lactate și ouă, relatează IPN.

 

Preotul Octavian Moşin, de la Biserica Întâmpinarea Domnului din cadrul Universității de Stat din Moldova, a spus că Săptămâna Albă este una în care creștinii se iartă cu toată lumea. Duminica care vine, 1 martie, este Duminica Iertării. „Odată fiind iertați cu inima, împăcați, cu conștiința curată, putem să pășim în această perioadă de nevoință”, a spus preotul.

Postul Paștelui, care în acest an începe din 2 martie, este cel mai mare și cel mai aspru și prevestește cel mai mare eveniment al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos. Prima săptămână din post este o săptămână a pocăinței deosebite, ca și ultima săptămână a Postului Mare. În Post sunt doar două zile de dezlegare la pește, de Buna Vestire, pe 7 aprilie, și de Florii, care va fi sărbătorit pe 11 aprilie.

Lasă un comentariu