Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Locuitorii oraşului Durleşti au rămas fără transport

Locuitorii oraşului Durleşti au rămas fără transport

26 Februarie 2020 - 

În oraşul Durleşti, locuitorii din zona străzii Tudor Vladimirescu şi până la şoseaua Balcani spun că sunt nevoiți să meargă zilnic pe jos aproape doi kilometri până la stația de troleibuz.

Aseară, localnicii s-au întrunit într-o ședință, împreună cu autoritățile locale, pentru a discuta problema. În zonă circulau microbuzele de pe ruta 129, care ajungea până în satul Dumbrava, dar de curând numărul acestora s-a redus iar acum nu mai circulă deloc.
"Copiilor le-am cumpărat abonamente la troleibuz, merg pe jos până la Deleanu, de acolo iau troleibuzul. Când vin înapoi, vine pe lângă garajurile de lângă pompieri, unde sunt câini vagabonzi".
"Am rămas practic fără transport. Microbuzul 129 nu mai merge. La mine copiii de trei-patru ori trebuie să se ridice la Deleanu în deal și înapoi la Durlești 2, adică câte doi kilometri în fiecare direcție".
În cadrul ședinței, oamenii au venit cu propuneri care vor fi prezentate Primăriei Chișinău, care se ocupă de transportul public.
"Cea mai bună soluție ar fi troleibuzul 1 să-l dea până la șoseaua Balcani și înapoi sau până la Dumbrava și înapoi".
"Ar fi bine ca troleibuzul 1 să-i dea drumul până în capăt, ca stația terminus să fie la șoseaua Balcani că și asfaltul e bun".
Pe de altă parte, primarul din Durlești discută cu mai multe companii de transport, pentru deschiderea unei rute doar în zona oraşului.
"Suntem disponibili prin decizia consiliului, printr-o ședință extraordinară, să votăm o rută locală, să votăm un tarif local, iarăși dezbatem cu locuitorii care ar fi cerințele, care ar fi prețul tarif care ar putea să-l achite călătorii și să soluționăm problema măcar pe un termen mediu", a afirmat primarul orașului Durlești, Eleonora Șaran.
Totodată, primarul va solicita primăriei Chișinău alocarea a șase autobuze care să facă legătura cu Chişinăul.

Lasă un comentariu