Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Panorama Oumuamua a fost testat pentru emisii radio artificiale care ar putea detecta prezenţa extratereştrilor

Oumuamua a fost testat pentru emisii radio artificiale care ar putea detecta prezenţa extratereştrilor

08 Decembrie 2018 - 

Cercetătorii de la SETI Institute au încercat să detecteze posibilele emisii radio de la Oumuamua folosind Allen Telescope Array (ATA) atunci când corpul se afla la aproximativ 170 de milioane de kilometri de Pământ, o distanţă puţin mai mică decât diametrul orbitei Terrei.

„Am căutat un semnal care ar dovedi că obiectul încorporează tehnologie - că este de origine artificială”, a precizat Gerry Harp, conducătorul studiului care urmează să fie publicat în februarie 2019 în revista Acta Astronautica. „Nu am găsit astfel de emisii, în ciuda căutării. Deşi observaţiile noastre nu elimină în mod concludent o origine nenaturală pentru Oumuamua, constituie date importante în determinarea compoziţiei probabile”, a adăugat Harp.

După descoperirea sa în octombrie 2017, Oumuamua a fost în centrul atenţiei astronomilor datorită unei origini posibile nenaturale, putând aparţine unei civilizaţii extraterestre. Forma sa alungită şi faptul că nu are coadă sunt elemente care au întărit ipoteză conform căreia aceasta este o navă spaţială, scrie Phys, citat de Descoperă

De aceea, observaţiile realizate cu ATA sunt cruciale în determinarea naturii corpului sau cel puţin în eliminarea ipotezei civilizaţiei extraterestre. Acestea au fost realizate între 23 noiembrie şi 5 decembrie 2017, nefiind detectate emisii de la Oumuamua. 

Lasă un comentariu