Evenimentul zilei

Dum10202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Social Panorama VIDEO// Un american vrea să intre în Cartea Recordurilor cu o piramidă alcătuită din peste 1 milion de monede de un cent

VIDEO// Un american vrea să intre în Cartea Recordurilor cu o piramidă alcătuită din peste 1 milion de monede de un cent

20 Iunie 2019 - 

Un bărbat din SUA a strâns timp de trei ani o cantitate impresionantă de monede în garajul său pentru a construi cea mai mare piramidă din lume realizată din monede de un cent, vizând astfel includerea în Cartea Recordurilor Guinness, relatează EFE, citată de Agerpres.

Media

Cory Nielsen, în vârstă de 55 de ani, care locuieşte în Phoenix, Arizona, a construit o piramidă cu peste un milion de monede de un cent, pe care a numit-o „Cooper Beast”, într-o iniţiativă filmată şi publicată pe YouTube şi prin care a dorit să doboare actualul record mondial în domeniu, deţinut de Lituania, potrivit mass-media locale.

„Am petrecut în total 1,8 ani cu realizarea acestei construcţii”, a spus americanul în una dintre cele 46 de înregistrări video publicate pe YouTube.

Purtători de cuvânt ai Cărţii Recordurilor Guinness au confirmat pentru New York Post că au primit solicitarea privind înscrierea recordului, însă vor avea nevoie de mai multe săptămâni pentru verificarea acestuia, ca urmare a numărului mare de cereri primite.

Cea mai mare piramidă din monede omologată de Guinness este cea realizată de Vytautas JakStas şi Domas Jokubauskis din Lituania, care au utilizat în total 1.000.935 de monede pentru a realiza această construcţie în anul 2014.

Structura lui Cory Nielsen, începută în iunie 2016, este formată din 1.030.315 de monede de un cent, cunoscute în Statele Unite sub numele de „penny”.

În primul său video postat pe YouTube, el prezintă începerea construcţiei. Potrivit lui, după ce va fi omologat noul record Guinness, Cory Nielsen va schimba echivalentul monedelor în bancnote - o sumă care se ridică la peste 10.000 de dolari.

În aşteptarea vizitei reprezentanţilor Cărţii Recordurilor Guinness pentru a fi confirmat recordul, americanul se gândeşte deja la viitorul său proiect, o construcţie specială pe care doreşte să o realizeze cu ajutorul unui cazinou şi care va consta în ridicarea unei piramide ce va fi compusă din 4,1 milioane de monede de 25 de cenţi.

Lasă un comentariu